Rechtvaardig pensioen op basis van gewerkte jaren
16/11/2011 - " Een vaste pensioenleeftijd is niet meer van deze tijd. We moeten naar een systeem waarin het aantal gewerkte jaren bepaalt wanneer iemand op pensioen gaat en dus moeten we ons pensioensysteem grondig durven herdenken."

Ondertussen is het voor iedereen duidelijk: we zullen langer moeten werken. sp.a is ervan overtuigd dat we dit op een rechtvaardige en menswaardige manier moeten doen. "Zo is de wettelijke pensioenleeftijd optrekken niet de beste oplossing maar veeleer moeten we kijken naar het aantal gewerkte jaren."

 "Eerst en vooral moeten we de feitelijke pensioenleeftijd naar omhoog halen. We stimuleren en activeren mensen om langer te werken en op basis van het aantal afgelegde kilometers bepalen we dan wanneer iemand op pensioen gaat". "Hieraan gekoppeld zorgen we ervoor dat iedereen een menswaardig en rechtvaardig pensioen krijgt en alleen zo stimuleren we mensen om een voldoende aantal jaren te werken".

 
< Vorige   Volgende >
 Focus  

14/03/2012  - Bij zo'n drama past enkel stilte

rouwband sp.a.jpgHierbij wil ik mijn diepste medeleven betuigen aan de familieleden van de verongelukte leerkrachten, begeleiders en chauffeurs. Ook aan de ouders, familieleden en klasgenootjes van de verongelukte kinderen bij het tragische busongeval van 13 maart in Zwitserland, oprechte deelneming. 

"Mijn gedachten gaan uit naar de families, collega's en vrienden van de slachtoffers."

Hier kan je doorklikken naar het rouwregister van de school te Heverlee en klik hier voor het rouwregister van de school te Lommel.

Veel sterkte.

 

 
 
Home
Wie is ?
Parlementair werk
In de pers
Foto's
Links
Contact