Prijzen aanpakken is twee keer winnen

07/11/2011 - "De werkende mensen verarmen wanneer men de prijzen laat stijgen en weigert de lonen aan te passen. We moeten de steeds stijgende energieprijzen aan banden leggen. Enkel op deze manier blijft ons indexsysteem rechtvaardig en blijft energie een basisrecht voor iedereen. sp.a is niet van plan om het systeem van de index aan te passen. Het is niet omdat sommigen toelaten dat energieprijzen in ons land veel hoger zijn dan in onze buurlanden dat we ons sociaal systeem moeten afzwakken." 

Uit een rapport van de CRB (Centrale Raad voor het Bedrijfsleven) blijkt dat de lonen in ons land sneller stijgen dan in onze buurlanden. Maar waar het te weinig over gaat is dat uit cijfers van de CREG blijkt dat de energieprijzen voor een gezin de voorbije vijf jaar met maar liefst 33 procent zijn gestegen.

"We moeten het probleem aanpakken waar het zich voordoet. Te hoge energieprijzen leggen een hypotheek op de vooruitgang van onze gemeenschap, zowel voor gezinnen als voor bedrijven."

"Ook de algemene discussie over prijzen in ons land moeten we aangaan. Zo zijn ook de prijzen in de supermarkt hoger dan in onze buurlanden. Door ons te focussen op betaalbare prijzen behouden we ons sterk sociaal systeem én geven we onze economie en gezinnen nieuwe zuurstof. Dit is twee keer winnen."

 
< Vorige   Volgende >
 Focus  

14/03/2012  - Bij zo'n drama past enkel stilte

rouwband sp.a.jpgHierbij wil ik mijn diepste medeleven betuigen aan de familieleden van de verongelukte leerkrachten, begeleiders en chauffeurs. Ook aan de ouders, familieleden en klasgenootjes van de verongelukte kinderen bij het tragische busongeval van 13 maart in Zwitserland, oprechte deelneming. 

"Mijn gedachten gaan uit naar de families, collega's en vrienden van de slachtoffers."

Hier kan je doorklikken naar het rouwregister van de school te Heverlee en klik hier voor het rouwregister van de school te Lommel.

Veel sterkte.

 

 
 
Home
Wie is ?
Parlementair werk
In de pers
Foto's
Links
Contact