Begrip voor onrust, maar maatregelen noodzakelijk
21/12/2011 - "Ik begrijp de ongerustheid van wie morgen op straat komt. Maar ik snap ook het ongenoegen dat deze staking oproept. Het belangrijkste is echter dat we de maatregelen uit het regeerakkoord doorvoeren. Dat is de enige manier om onze welvaartstaat veilig te stellen."

"Stakingen zijn nooit een goede zaak: ze vloeien voort uit mislukt overleg. En overleg is net wat we nodig hebben. Samen met vakbonden en werkgevers moeten we bekijken hoe we langer werken mogelijk maken, en hoe we 50-plussers aan de slag kunnen helpen en houden. Ik hoop dat we zo de geplande staking van januari overbodig kunnen maken",.

"Het is nodig om deze maatregelen duidelijk uit te leggen aan wie er de gevolgen van draagt. Iedereen moet bijdragen om ons pensioensysteem betaalbaar te houden. Dat is voor wie dicht tegen zijn of haar pensioen staat misschien moeilijker te slikken dan voor wie net aan de slag is. Maar zo zorgen we ervoor dat wie nu jong is later van een pensioen zal kunnen genieten. Dat veel mensen aan pensioensparen doen, wijst er op dat het vertrouwen in het huidige systeem wankelt. Dat vertrouwen moeten we herstellen."

 

 
< Vorige   Volgende >
 Focus  

14/03/2012  - Bij zo'n drama past enkel stilte

rouwband sp.a.jpgHierbij wil ik mijn diepste medeleven betuigen aan de familieleden van de verongelukte leerkrachten, begeleiders en chauffeurs. Ook aan de ouders, familieleden en klasgenootjes van de verongelukte kinderen bij het tragische busongeval van 13 maart in Zwitserland, oprechte deelneming. 

"Mijn gedachten gaan uit naar de families, collega's en vrienden van de slachtoffers."

Hier kan je doorklikken naar het rouwregister van de school te Heverlee en klik hier voor het rouwregister van de school te Lommel.

Veel sterkte.

 

 
 
Home
Wie is ?
Parlementair werk
In de pers
Foto's
Links
Contact